Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 13:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/studenter-med-olika-bakgrund-genererar-fler-ideer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Studenter med olika bakgrund genererar fler idéer”

I onsdagens (12/9) DN-debatt skriver professor Mats Alvesson kritiskt och ifrågasättande om de svenska högskolornas kvalitet i forskning och undervisning. Alvesson har helt rätt i att våra utbildningar ska hålla hög kvalitet. Han ställer sig frågan om det är så att studenter som lämnar flera av de svenska högskolorna efter avslutade studier gjort endast måttliga, och ibland obefintliga framsteg. Med svepande påstående om omotiverade studenter och generaliseringar om studieovana föräldrar som en sämre förutsättning för framgång. Vi anser att Mats Alvesson betraktar världen i svartvitt. På Malmö högskola vill vi se fler nyanser i debatten, skriver Stefan Bengtsson, rektor för Malmö högskola.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.