Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 22:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/studiemedelsmiljard-behovs-for-att-utveckla-yrkesverksamma/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Studiemedelsmiljard behövs för att utveckla yrkesverksamma”

Det är ett gemensamt intresse för parterna, staten och individerna att det blir ekonomiskt möjligt för yrkesverksamma att ta studieledigt på hel- eller deltid, skriver Martin Linder.
Foto: Fredrik Persson/TT

DN DEBATT 16/3. Digitalisering, automatisering och globalisering förändrar arbetsmarknaden och livslångt lärande är en nödvändighet. Men endast tre procent av studielånet gick förra året till studenter över 39 år och tre av fyra äldre studerar helt utan studiemedel. Det är inte hållbart. Sverige behöver ett studiemedelssystem för yrkesverksamma, skriver Martin Linder, Unionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.