Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 17:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/subventionerade-bostader-for-fattiga-fel-vag-for-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Subventionerade bostäder för fattiga fel väg för Sverige”

Vi har i dag har ett stort bestånd av prisvärda bostäder. De behöver bevaras i detta prissegment, nyttjas bättre och göras tillgängliga för dem med stora behov och liten betalningsförmåga, skriver Martin Grander.
Vi har i dag har ett stort bestånd av prisvärda bostäder. De behöver bevaras i detta prissegment, nyttjas bättre och göras tillgängliga för dem med stora behov och liten betalningsförmåga, skriver Martin Grander. Foto: Hasse Holmberg / TT

DN DEBATT 26/6.

Forskaren Martin Grander: Reformera i stället dagens politik med bland annat höjt och breddat bostadsbidrag och statliga hyresgarantier.

Alternativet till den svenska generella bostadspolitiken är att införa en mer renodlad modell med sociala bostäder, liknande den som finns i de flesta andra länder. Men det skulle bli dyrare och få mindre stöd än att reformera dagens politik med bland annat höjt och breddat bostadsbidrag och statliga hyresgarantier.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in