Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 22:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/subventionerade-bostader-for-fattiga-fel-vag-for-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Subventionerade bostäder för fattiga fel väg för Sverige”

Vi har i dag har ett stort bestånd av prisvärda bostäder. De behöver bevaras i detta prissegment, nyttjas bättre och göras tillgängliga för dem med stora behov och liten betalningsförmåga, skriver Martin Grander.
Vi har i dag har ett stort bestånd av prisvärda bostäder. De behöver bevaras i detta prissegment, nyttjas bättre och göras tillgängliga för dem med stora behov och liten betalningsförmåga, skriver Martin Grander. Foto: Hasse Holmberg / TT

DN DEBATT 26/6.

Forskaren Martin Grander: Reformera i stället dagens politik med bland annat höjt och breddat bostadsbidrag och statliga hyresgarantier.

Alternativet till den svenska generella bostadspolitiken är att införa en mer renodlad modell med sociala bostäder, liknande den som finns i de flesta andra länder. Men det skulle bli dyrare och få mindre stöd än att reformera dagens politik med bland annat höjt och breddat bostadsbidrag och statliga hyresgarantier.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.