Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 16:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svagt-stod-i-forskningen-for-att-hardare-straff-minskar-brotten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svagt stöd i forskningen för att hårdare straff minskar brotten”

Valårets första partiledardebatt startade med en kapplöpning i att föreslå hårdare straff för att få bukt med brottsligheten, skriver artikelförfattarna. På bilden debatterar Stefan Löfven (S) och Andreas Carlson (KD).
Valårets första partiledardebatt startade med en kapplöpning i att föreslå hårdare straff för att få bukt med brottsligheten, skriver artikelförfattarna. På bilden debatterar Stefan Löfven (S) och Andreas Carlson (KD). Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 30/1. Valårets första partiledardebatt startade med en kapplöpning i att föreslå hårdare straff. Men forskningen visar att det inte kommer att minska brottsligheten och öka tryggheten. En ständigt återkommande skärpning av straffen är dyrt, verkningslöst och ibland till och med kontra­produktivt, skriver sex professorer i kriminologi.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in