Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 23:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svar-utmaning-hinna-med-januariavtalets-utredningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svår utmaning hinna med januariavtalets utredningar”

Av partitaktiska skäl vill Socialdemokraterna att en stor del av januariavtalet är genomfört innan 2022, även om de inte gillar alla förslag, skriver Carl Dahlström. Bilden från måndagens regeringsförklaring.
Foto: Paul Hansen

DN DEBATT 22/1. Om januariavtalets utredningar ska hinnas med inom mandatperioden är risken stor att de får för kort tid på sig. Det kan leda till slarviga, svagt förankrade förslag med för korta remisstider. Men genomgripande reformer som förändrad hyresmodell och arbetsrätt måste få rimliga förutsättningar för att utredas och förankras, skriver statsvetaren Carl Dahlström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.