Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 16:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svar-utmaning-hinna-med-januariavtalets-utredningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svår utmaning hinna med januariavtalets utredningar”

Av partitaktiska skäl vill Socialdemokraterna att en stor del av januariavtalet är genomfört innan 2022, även om de inte gillar alla förslag, skriver Carl Dahlström. Bilden från måndagens regeringsförklaring.
Av partitaktiska skäl vill Socialdemokraterna att en stor del av januariavtalet är genomfört innan 2022, även om de inte gillar alla förslag, skriver Carl Dahlström. Bilden från måndagens regeringsförklaring. Foto: Paul Hansen

DN DEBATT 22/1. Om januariavtalets utredningar ska hinnas med inom mandatperioden är risken stor att de får för kort tid på sig. Det kan leda till slarviga, svagt förankrade förslag med för korta remisstider. Men genomgripande reformer som förändrad hyresmodell och arbetsrätt måste få rimliga förutsättningar för att utredas och förankras, skriver statsvetaren Carl Dahlström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in