Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 01:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svart-forsta-varfor-valjare-satter-populism-fore-valfard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svårt förstå varför väljare sätter populism före välfärd”

Den på lögner, ekonomiska manipulationer och rasism byggda Trump-administrationen underblåser politiskt våld, hotar den fria pressen och demoniserar sina politiska motståndare, skriver Bo Rothstein.
Foto: TT

DN DEBATT 1/6. Genom forskningen vet vi vilka samhällsmodeller som genererar välfärd. Ändå ökar stödet för politiker som i stället sprider hat, fruktan och konspirationsteorier. Man måste i sammanhanget fråga sig om det finns något grundläggande fel på hur vi samhällsforskare kommunicerar med omvärlden, skriver statvetaren Bo Rothstein.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.