Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 14:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svart-se-klart-nar-kapitalets-lobbyister-har-partibok-fran-s/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svårt se klart när kapitalets lobbyister har partibok från S”

Det regeringsförslag civilminister Ardalan Shekarabi presenterade på torsdagen om ett års karantäntid för statsråds och statssekreterares övergång till den privata sektorn är ett helt nödvändigt första steg. Men 12 månader är för kort. Och också politiskt sakkunniga och rådgivare i regeringskansliet måste omfattas, skriver artikelförfattarna.
Det regeringsförslag civilminister Ardalan Shekarabi presenterade på torsdagen om ett års karantäntid för statsråds och statssekreterares övergång till den privata sektorn är ett helt nödvändigt första steg. Men 12 månader är för kort. Och också politiskt sakkunniga och rådgivare i regeringskansliet måste omfattas, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 23/2. Sverige är världsmästare i en speciell och korruptionsbenägen politisk gren: snabb och obehindrad vandring mellan politik och näringsliv. När politiskt förtroendekapital på så sätt förvandlas till en vara på en marknad, undergrävs tilliten. Regeringens nya förslag till karantänsregler är inte tillräckliga, skriver Sigurd Allern, Ester Pollack och Daniel Suhonen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in