Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 01:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svart-se-klart-nar-kapitalets-lobbyister-har-partibok-fran-s/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svårt se klart när kapitalets lobbyister har partibok från S”

Det regeringsförslag civilminister Ardalan Shekarabi presenterade på torsdagen om ett års karantäntid för statsråds och statssekreterares övergång till den privata sektorn är ett helt nödvändigt första steg. Men 12 månader är för kort. Och också politiskt sakkunniga och rådgivare i regeringskansliet måste omfattas, skriver artikelförfattarna.
Det regeringsförslag civilminister Ardalan Shekarabi presenterade på torsdagen om ett års karantäntid för statsråds och statssekreterares övergång till den privata sektorn är ett helt nödvändigt första steg. Men 12 månader är för kort. Och också politiskt sakkunniga och rådgivare i regeringskansliet måste omfattas, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 23/2. Sverige är världsmästare i en speciell och korruptionsbenägen politisk gren: snabb och obehindrad vandring mellan politik och näringsliv. När politiskt förtroendekapital på så sätt förvandlas till en vara på en marknad, undergrävs tilliten. Regeringens nya förslag till karantänsregler är inte tillräckliga, skriver Sigurd Allern, Ester Pollack och Daniel Suhonen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.