Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 02:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveket-mot-friskolorna-skadar-svensk-utbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveket mot friskolorna skadar svensk utbildning”

Timbros vd: Den snart 20 år gamla friskolereformen har varit framgångsrik. Trots det sviker nu Alliansen både elever, föräldrar och sin egen samhällssyn. Bland elever, föräldrar och lärare är friskolorna en succé. Ändå står inte Alliansen upp för grundtanken med reformen: att skolan blir bättre om elever och föräldrar får bestämma i stället för politiker och skolbyråkrater. Vissa friskolor får kritik för att de gör vinst. Men varför presterar de kommunala skolorna så mycket sämre? Kommunala skolor borde lära sig av, och inte skyddas från, friskolorna. De skolor som inte håller måttet borde stängas, oberoende av om de är kommunala eller fristående, skriver Markus Uvell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.