Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-demokrati-ar-skor-den-kraver-vart-engagemang/

DN Debatt

DN Debatt. ”Svensk demokrati är skör – den kräver vårt engagemang”

Vi behöver ett inkluderande offentligt samtal som är öppet för olika infallsvinklar, fritt från hat, och där olika grupper får komma till tals på lika villkor. Här har politikerna ett särskilt ansvar eftersom de anger tonen, men vi har alla ett ansvar som medborgare, skriver artikelförfattarna.
Vi behöver ett inkluderande offentligt samtal som är öppet för olika infallsvinklar, fritt från hat, och där olika grupper får komma till tals på lika villkor. Här har politikerna ett särskilt ansvar eftersom de anger tonen, men vi har alla ett ansvar som medborgare, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 22/1.

Tolv undertecknare: Attacken mot Kapitolium i Washington riktades mot den amerikanska demokratin men är en väckarklocka också för Sverige.

Vår demokrati är inte vaccinerad mot vare sig snabba aggressiva attacker eller mer långsamt nedbrytande företeelser. Det finns flera varningssignaler. Därför är det med största allvar vi uppmanar till allas engagemang för demokratin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in