Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 02:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-klimatpolitik-for-skogen-maste-uppdateras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svensk klimatpolitik för skogen måste uppdateras”

En öppning för bio-CCS, som ytterligare kan öka trycket mot skogarna inom EU, lär därför komma att länkas till skärpta miljökrav på skogsbruket inom unionen, även det svenska, skriver Magnus Nilsson.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 12/8.

Klimatexperten Magnus Nilsson: Sätt mål för ökad kolinlagring. Här finns potential hos stora svenska energianläggningar och skogsindustrier.

EU:s nya klimatlag tar betydligt djupare och bredare grepp än det svenska klimatpolitiska ramverket. Det är därför dags att uppdatera den svenska klimatpolitiken. Viktigast är att bredda den med mål också för ökad kolinlagring.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.