Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 00:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-primarvard-kan-snabbt-bli-fullbemannad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svensk primärvård kan snabbt bli fullbemannad”

Från att ha haft cirka 400 vakanta husläkattjänster i Norge infördes fastlegeordningen med dansk primärvård som förebild. På ett år försvann alla vakanserna och det uppstod snarast ett överskott på läkare, skriver artikelförfattarna.
Foto: Bertil Ericson TT

Det är fullt möjligt att införa en bra primärvård i Sverige som blir fullbemannad inom ett år. Det finns en omfattande forskning i många länder om hur en stark primärvård skall byggas. Tas den kunskapen till vara kan en bred majoritet i riksdagen fatta de beslut som behövs, skriver Göran Sjönell och Mikael Stolt, specialister i allmänmedicin.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.