Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 21:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-satsning-pa-forskning-om-virus-kan-forandra-varlden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svensk satsning på forskning om virus kan förändra världen”

Världsomspännande epidemier orsakade av nya virus kommer att förbli ett stort hälsoproblem. Vi menar att det svenska forskarsamhället är unikt rustat för att utveckla nya antivirala läkemedel och vaccin, skriver artikelförfattarna.
Världsomspännande epidemier orsakade av nya virus kommer att förbli ett stort hälsoproblem. Vi menar att det svenska forskarsamhället är unikt rustat för att utveckla nya antivirala läkemedel och vaccin, skriver artikelförfattarna. Foto: Geovien So/TT

DN DEBATT 1/2.

17 virusforskare: Vi bör öka beredskapen mot vanliga och allvarliga virusinfektioner som inte kan förebyggas eller behandlas.

Lika effektiva som läkemedelsföretagen varit i utvecklingen av läkemedel mot hiv och hepatit C, lika ineffektiva har de varit att upptäcka nya angreppspunkter på de många nya virus som sprids, och som kommer att spridas, över världen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.