Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 19:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-satsning-pa-forskning-om-virus-kan-forandra-varlden/

DN Debatt

DN Debatt. ”Svensk satsning på forskning om virus kan förändra världen”

Världsomspännande epidemier orsakade av nya virus kommer att förbli ett stort hälsoproblem. Vi menar att det svenska forskarsamhället är unikt rustat för att utveckla nya antivirala läkemedel och vaccin, skriver artikelförfattarna.
Världsomspännande epidemier orsakade av nya virus kommer att förbli ett stort hälsoproblem. Vi menar att det svenska forskarsamhället är unikt rustat för att utveckla nya antivirala läkemedel och vaccin, skriver artikelförfattarna. Foto: Geovien So/TT

DN DEBATT 1/2.

17 virusforskare: Vi bör öka beredskapen mot vanliga och allvarliga virusinfektioner som inte kan förebyggas eller behandlas.

Lika effektiva som läkemedelsföretagen varit i utvecklingen av läkemedel mot hiv och hepatit C, lika ineffektiva har de varit att upptäcka nya angreppspunkter på de många nya virus som sprids, och som kommer att spridas, över världen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in