Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 19:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-socialdemokrati-bor-ge-turkiska-oppositionen-stod/

DN Debatt

DN Debatt. ”Svensk socialdemokrati bör ge turkiska oppositionen stöd”

Sverige har liksom flera andra länder markerat kraftigt mot den turkiska attacken mot Rojava, den självstyrande kurdiska regionen i nordöstra Syrien. Men sanktionerna kommer inte att ändra Turkiet, skriver Halil Karaveli. Bilden visar rökmoln från bombningar av staden Tal Abyad i Rojava-provinsen.
Sverige har liksom flera andra länder markerat kraftigt mot den turkiska attacken mot Rojava, den självstyrande kurdiska regionen i nordöstra Syrien. Men sanktionerna kommer inte att ändra Turkiet, skriver Halil Karaveli. Bilden visar rökmoln från bombningar av staden Tal Abyad i Rojava-provinsen. Foto: Lefteris Pitarakis/TT

DN DEBATT 15/10. Nu krävs en idépolitisk mobilisering för att bemöta och på sikt besegra den turkiska högernationalism som blivit ett gränsöverskridande hot. De socialdemokratiska partierna CHP och HDP kan fungera som en hävstång för fred och demokrati. Men de behöver vägledning och ideologisk uppmuntran från socialdemokrater i Europa, skriver Turkietkännaren Halil Karaveli.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in