Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 23:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svensk-stalproduktion-kan-bli-avgorande-for-klimatet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Svensk stålproduktion kan bli avgörande för klimatet”

SSAB:s masugn i Oxelösund är den mest effektiva i världen – ändå är företaget den enskilt största utsläpparen av koldioxid i Sverige. Kostnaderna för ny produktionsteknik är enorma. Den nya tekniken måste finansieras med hjälp av flera aktörer, skriver artikelförfattarna.
SSAB:s masugn i Oxelösund är den mest effektiva i världen – ändå är företaget den enskilt största utsläpparen av koldioxid i Sverige. Kostnaderna för ny produktionsteknik är enorma. Den nya tekniken måste finansieras med hjälp av flera aktörer, skriver artikelförfattarna. Bild: Alexander Mahmoud

Hur stål produceras kommer att vara avgörande för klimatavtrycket. Därför tar vi nu fram en färdplan för att nå fossilfrihet med stärkt konkurrenskraft. Men för att klara de enorma investeringar som behövs, krävs politiska muskler och långsiktighet, skriver en branschgrupp ledd av Svante Axelsson, samordnare för Fossilfritt Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in