Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-24 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenska-bostadsmarknaden-fungerar-samre-an-nagonsin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svenska bostadsmarknaden fungerar sämre än någonsin”

I Storstockholm och Storgöteborg skulle boendekostnaderna i bostadsrätt för medianhushållet öka ungefär lika mycket som boendekostnaderna för medianhushållet i hyresrätt, medan medianhushållet i småhus får en lägre ökning, skriver artikelförfattarna.
Foto: André Maslennikov/TT

DN DEBATT 12/6. I vår nya rapport föreslår vi en friare hyressättning, höjda skatter på fastigheter och bostadsrätter. Det ger staten 70 miljarder efter avdrag för ökade bostadsbidrag och bostadstillägg. Intäkterna kan sedan användas för att kompensera hushållen och vidta åtgärder för en önskad fördelningsprofil, skriver Finanspolitiska rådet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.