Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenska-bostadsmarknaden-fungerar-samre-an-nagonsin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svenska bostadsmarknaden fungerar sämre än någonsin”

I Storstockholm och Storgöteborg skulle boendekostnaderna i bostadsrätt för medianhushållet öka ungefär lika mycket som boendekostnaderna för medianhushållet i hyresrätt, medan medianhushållet i småhus får en lägre ökning, skriver artikelförfattarna.
I Storstockholm och Storgöteborg skulle boendekostnaderna i bostadsrätt för medianhushållet öka ungefär lika mycket som boendekostnaderna för medianhushållet i hyresrätt, medan medianhushållet i småhus får en lägre ökning, skriver artikelförfattarna. Foto: André Maslennikov/TT

DN DEBATT 12/6. I vår nya rapport föreslår vi en friare hyressättning, höjda skatter på fastigheter och bostadsrätter. Det ger staten 70 miljarder efter avdrag för ökade bostadsbidrag och bostadstillägg. Intäkterna kan sedan användas för att kompensera hushållen och vidta åtgärder för en önskad fördelningsprofil, skriver Finanspolitiska rådet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in