Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenska-civilingenjorer-pa-vag-bli-en-utarmad-avart/

DN DEBATT

DN Debatt. "Svenska civilingenjörer på väg bli en utarmad avart"

Nödrop från teknikhögskolorna: Storföretag och utländska högskolor ratar personer med svensk utbildning. Vi vill ha välutbildade civilingenjörer som kan arbeta över hela världen snarare än en avart som inte kan liknas vid något annat i Europa. Svenska civilingenjörer har redan svårt att få doktorera i våra nordiska grannländer och får inte komma in på forskarutbildningar där. Regeringen måste däför förlänga civilingenjörernas utbildning till fem år så att den blir internationellt gångbar, annars utarmas näringslivets och studenternas möjligheter, skriver Anders Narvinger, vd för Teknikföretagen och rektorer och student- representanter för sju teknikhögskolor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.