Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 23:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenska-genusforskare-haller-inte-mattet/

DN DEBATT

DN Debatt. "Svenska genusforskare håller inte måttet"

Bo Rothstein: Professorerna i genusforskning borde lyssna på kritiken i stället för att isolera sig i slutna miljöer. Ett dussin svenska professorer i genusforskning har tillsammans bara lyckats publicera ett minimum artiklar i vetenskapliga tidskrifter de senaste tio åren. Nära hälften av dem har ingen enda artikel publicerad. Detta magra resultat är en viktig värdemätare på svensk genusforskning. Det är märkligt att svenska professsorer i genusvetenskap är nästan helt frånvarande internationellt med tanke på den uppmärksamhet som vår jämställdhetspolitik fått ute i världen. Det skriver Bo Rothstein, professor i statsvetenskap i Göteborg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.