Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenska-muslimer-far-inte-skuldbelaggas-som-grupp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svenska muslimer får inte skuldbeläggas som grupp”

Erik Ullenhag om terrorhotet i Sverige: Vi som tror på svenska värden om öppenhet och tolerans måste bekämpa islamofobi och fördomar. Självmordsbombaren i Stockholm och hans avskyvärda handlande före jul riskerar att leda till att hundratusentals svenskar misstänkliggörs och tillmäts en kollektiv skuld. Detta är oacceptabelt och därför har jag i dag bjudit in företrädare för det muslimska Sverige för att samtala om hur vi ska motverka den islamofobi som kan följa i hans spår. I debatten måste vi skilja på den absoluta majoriteten muslimer och radikala islamister. Det faktum att hatbrotten ökar och att muslimer möter en påtaglig diskriminering måste tas på allvar – samtidigt som vi erkänner att det finns problem med radikala islamister, skriver integrationsministern.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.