Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 09:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenskt-naringslivs-politiska-insatser-skadar-politiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svenskt Näringslivs politiska insatser skadar politiken”

Sammanblandningen av näringslivsintressen och politiska idéer är olycklig. Jag tvivlar på att Svenskt Näringslivs ideologiska insats gagnar företagsamheten eller bidrar till att göra borgerliga partier mer ansvarsfulla, skriver Svante Nycander.
Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Ideologisk vägvisare. Centerpartiets och Liberala ungdomsförbundets ideprogram flödar av nyliberal frihetsretorik. Det går inte att förstå detta om man bortser från Svenskt Näringslivs långsiktiga opinionsbildning. Det tjänar inte företagens ändamål att partier förleds att agera så att deras väljare inte känner igen dem, skriver Svante Nycander.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.