Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 20:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenskt-naringslivs-politiska-insatser-skadar-politiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svenskt Näringslivs politiska insatser skadar politiken”

Sammanblandningen av näringslivsintressen och politiska idéer är olycklig. Jag tvivlar på att Svenskt Näringslivs ideologiska insats gagnar företagsamheten eller bidrar till att göra borgerliga partier mer ansvarsfulla, skriver Svante Nycander.
Sammanblandningen av näringslivsintressen och politiska idéer är olycklig. Jag tvivlar på att Svenskt Näringslivs ideologiska insats gagnar företagsamheten eller bidrar till att göra borgerliga partier mer ansvarsfulla, skriver Svante Nycander. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Ideologisk vägvisare. Centerpartiets och Liberala ungdomsförbundets ideprogram flödar av nyliberal frihetsretorik. Det går inte att förstå detta om man bortser från Svenskt Näringslivs långsiktiga opinionsbildning. Det tjänar inte företagens ändamål att partier förleds att agera så att deras väljare inte känner igen dem, skriver Svante Nycander.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in