Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 09:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svenskt-skydd-for-digital-upphovratt-i-bottenklass/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Svenskt skydd för digital upphovrätt i bottenklass”

Sverige är 10:e sämst i världen – och i särklass sämst i Norden – på att skydda upphovsrätten på nätet.. Enligt Novus använder 32 procent av svenskarna illegala sajter för att se film och tv. Detta kan jämföras med en motsvarande andel på mellan 8 och 19 procent i våra nordiska grannländer.
Sverige är 10:e sämst i världen – och i särklass sämst i Norden – på att skydda upphovsrätten på nätet.. Enligt Novus använder 32 procent av svenskarna illegala sajter för att se film och tv. Detta kan jämföras med en motsvarande andel på mellan 8 och 19 procent i våra nordiska grannländer. Foto: DN

Framtidsbranscher måste skyddas. Sverige tillhör bottenskiktet när det gäller att skydda upphovsrätten på nätet och de kreativa näringarna går årligen miste om miljardbelopp. Regeringen gör alldeles för lite. Rättsväsendet måste nu få de verktyg som krävs för att komma åt de illegala sajterna, skriver nio branschrepresentanter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.