Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 05:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-bast-i-varlden-pa-hallbar-utveckling/

DN Debatt

DN Debatt. ”Sverige bäst i världen på hållbar utveckling”

Målen för hållbar utveckling är inom räckhåll – om regeringar, privatsektorn, civilsamhället och världssamfundet styr över tillräckligt med resurser för att prioritera dem, skriver professorn Jeffrey Sachs och ministern Isabella Lövin (MP).
Målen för hållbar utveckling är inom räckhåll – om regeringar, privatsektorn, civilsamhället och världssamfundet styr över tillräckligt med resurser för att prioritera dem, skriver professorn Jeffrey Sachs och ministern Isabella Lövin (MP). Foto: Anders G Warne

Rankas etta. I många länder finns uppfattningen att ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet är olika mål som står i konflikt med varandra. Världen behöver goda föredömen som visar att målen kan uppnås. Här har Sverige unika förutsättningar, skriver professorn Jeffrey Sachs och ministern Isabella Lövin (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in