Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 21:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-en-mer-nyanserad-debatt-om-npm/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige behöver en mer nyanserad debatt om NPM”

I hjärtat av debatten kring New public management finns vården, skolan, socialtjänsten och andra offentliga institutioner. ”NPM har blivit ett enkelt penseldrag som får förklara det mesta”, skriver debattören.
Foto: Emma Eriksson

Olyckliga extrempositioner. Det är trångt på barrikaderna när det utskällda New Public Management debatteras. I själva verket är flera av doktrinens grundsatser okontroversiella och rimliga, vilket glöms bort. Med en klokare debatt skulle vi få bättre svar på frågorna kring offentlig styrning, skriver forskaren Louise Bringselius.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.