Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 08:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-en-nationell-plan-mot-korruptionen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige behöver en nationell plan mot korruptionen”

Särskilda åklagarkammaren utreder misstänkt mutbrott på Polismyndigheten. DN avslöjade i somras att två poliser haft mycket nära samröre med bolaget AB Svenska Pass som vann en affär värd över 730 miljoner kronor.
Foto: Alexander Mahmoud

Trots många åtgärdsförslag har problemen med korruption och oegentligheter i offentlig sektor fortsatt. Riskmedvetandet förefaller lågt och intern styrning och kontroll fokuserar inte på att bekämpa korruption. Regeringen bör därför ta initiativ till att utarbeta en nationell antikorruptionsplan, skriver Ulla Andrén, Transparency international Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.