Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 14:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-en-ny-sakerhetsskyddsmyndighet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Sverige behöver en ny säkerhetsskyddsmyndighet”

När nu säkerhetsskandalen vid Transportstyrelsen granskats såväl juridiskt av justitierådet Thomas Bull som politiskt av konstitutionsutskottet (bilden), kan det vara dags att fundera över vad som skulle kunna göras bättre, skriver Lars Nicander.
När nu säkerhetsskandalen vid Transportstyrelsen granskats såväl juridiskt av justitierådet Thomas Bull som politiskt av konstitutionsutskottet (bilden), kan det vara dags att fundera över vad som skulle kunna göras bättre, skriver Lars Nicander. Foto: Erik Simander/TT

DN DEBATT 5/4. I Sverige har sex olika myndigheter ansvar för informationssäkerhet i staten. Men för ingen av myndigheterna är detta en huvuduppgift varför det i praktiken blir en stödverksamhet som aldrig prioriteras högst. En förebild är Norge som för tjugo år sedan inrättade en nationell säkerhetsskyddsmyndighet, skriver Lars Nicander, Försvarshögskolan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in