Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 07:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-en-ny-social-boendeform-for-behovande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige behöver en ny social boendeform för behövande”

Vi föreslår skattefritt bosparande för förstagångsköpare, hyrköpsbostäder, förenklingar för ombildningar och ett särskilt mål om att öka andelen äganderätter och bostadsrätter i, och omkring, utsatta områden, skriver Nyamko Sabuni (L).
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 16/10.

Nyamko Sabuni (L): Bostadspolitiken håller inte måttet. Friheten är kraftigt begränsad samtidigt som den sociala situationen är ohållbar.

Liberalernas partistyrelse föreslår därför omfattande reformer inom fem områden med bland annat en ny social boendeform och skattefritt bosparande för förstagångsköpare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.