Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 23:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-ett-nationellt-vaccinprogram-for-aldre/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige behöver ett nationellt vaccinprogram för äldre”

Regeringen tycks kunna leva med skillnader i vaccination och hälsa som beror på i vilken region du råkar bo och hur tjock din plånbok är, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 27/10.

Pensionärsorganisationer och vaccintillverkare: Obegripligt att regeringen inte vill införa ett program som skulle rädda många äldres liv.

Tusentals äldre har blivit svårt sjuka eller avlidit på grund av covid-19. Ändå avstår regeringen från att införa ett nationellt vaccinationsprogram mot influensa och mot pneumokocker som skulle kunna rädda livet på många äldre.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.