Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 03:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-exitstrategi-for-aterstart-av-ekonomin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige behöver exitstrategi för återstart av ekonomin”

En genomtänkt och realistisk exitstrategi kan ge hela Sverige värdefull information om hur och när en återstart av ekonomin är möjlig, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).
Foto: Alexander Mahmoud, Jessica Gow/TT

DN DEBATT 29/4.

Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M): Sverige måste nu förbereda för en återstart av ekonomin när smittspridningen tillåter det.

Regeringen bör ge Folkhälsomyndigheten uppdraget att fastställa kriterier för vilken utveckling av pandemin som gör det möjligt att börja återöppna ekonomin. Sverige behöver också genomföra provtagning i mycket större skala än i dag. Dessutom behövs resurser för att bygga ut sjukvård och omsorg efter coronakrisen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.