Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 22:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-exitstrategi-for-aterstart-av-ekonomin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige behöver exitstrategi för återstart av ekonomin”

En genomtänkt och realistisk exitstrategi kan ge hela Sverige värdefull information om hur och när en återstart av ekonomin är möjlig, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).
En genomtänkt och realistisk exitstrategi kan ge hela Sverige värdefull information om hur och när en återstart av ekonomin är möjlig, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M). Foto: Alexander Mahmoud, Jessica Gow/TT

DN DEBATT 29/4.

Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M): Sverige måste nu förbereda för en återstart av ekonomin när smittspridningen tillåter det.

Regeringen bör ge Folkhälsomyndigheten uppdraget att fastställa kriterier för vilken utveckling av pandemin som gör det möjligt att börja återöppna ekonomin. Sverige behöver också genomföra provtagning i mycket större skala än i dag. Dessutom behövs resurser för att bygga ut sjukvård och omsorg efter coronakrisen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in