Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-bor-bli-utslappsfritt-tidigare-vi-vet-att-det-gar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige bör bli utsläppsfritt tidigare – vi vet att det går”

Transporternas klimatpåverkan minskar inte och krafttag krävs. Genom en kombination av mer energieffektiva transporter, elektrifiering och biodrivmedel är målet om en fossiloberoende fordonsflotta inom räckhåll, skriver artikelförfattarna.
Foto: Lasse Swärd

Vi ställer oss bakom förslaget att de länder som redan ligger långt framme i miljöarbetet ska göra ännu mer, ännu snabbare. Sverige bör vara helt eller nästan helt utsläppsfritt redan 2040, fem år före Sveriges regerings klimatmål. Det skulle ge en stark signal till omvärlden. Vi vet att det går, skriver tio företagsledare i nätverket Hagainitiativet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.