Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 07:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-bor-folja-efter-och-stanga-minkfarmerna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige bör följa efter och stänga minkfarmerna”

Viruset har bekräftats på minkfarmer i en rad länder och det finns oro för att de ska bli en framtida reservoar för virus, skriver artikelförfattarna.
Foto: Patric Söderström / TT

DN DEBATT 26/9.

Över 120 veterinärer och akademiker: Politiker i Nederländerna har fattat ett historiskt beslut sedan coronaviruset börjat spridas på minkfarmer där. Om ett halvår ska pälsindustrin vara ett avslutat kapitel i landet. Beslutet är viktigt, både av djurskyddsskäl och nu även av smittskyddsskäl. Svenska politiker borde låta sig inspireras, skriver över 120 veterinärer och akademiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.