Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-bor-ha-en-nollvision-for-vaxthusgasutslapp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige bör ha en nollvision för växthusgasutsläpp”

Smältande isberg i Kulusuk, Grönland, nära polcirkeln. Parisavtalets största överraskning var att de mest sårbara länderna fick gehör för sina krav på tuffare temperaturmål, skriver fem klimatforskare vid Linköpings universitet.
Foto: John Mcconnico AP

Oroande debatt. Parisavtalet förde med sig positiva resultat, men man missade tillfället att peka ut inriktningen för hur målet ska nås. Det vore önskvärt med en tydlig svensk vision om att det ska ske genom ett fossilfritt Sverige – inte genom att vi förlitar oss på framtida negativa utsläpp genom ännu oprövad teknik, skriver fem klimatforskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.