Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-borjar-ta-hem-sina-soldater-om-ett-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige börjar ta hem sina soldater om ett år”

Regeringen i dag: Vi föreslår – efter överläggningar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet – att den svenska Isaf-styrkan bibehålls i Afghanistan under cirka ett år. Den första minskningen sker därför i slutet av 2012. Sedan följer minskningar i ytterligare två steg fram till slutmålet – då Sveriges stridande insatser ska vara avslutade – som vi mycket preliminärt lagt fast till sommaren 2014. Men vårt engagemang upphör inte för den skull. Vi kommer att finnas i Afghanistan även efter den tidpunkten, skriver Carl Bildt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.