Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-har-rad-att-starka-den-personliga-assistansen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige har råd att stärka den personliga assistansen”

Vi vill se en lagändring som slår fast att exempelvis andning och sondmatning är grundläggande behov. Vi satsar 700 miljoner årligen för att säkerställa att dessa människor ska kunna få statlig assistans, skriver artikelförfattarna.
Vi vill se en lagändring som slår fast att exempelvis andning och sondmatning är grundläggande behov. Vi satsar 700 miljoner årligen för att säkerställa att dessa människor ska kunna få statlig assistans, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 28/8. Nu kommer rapporter om att kommuner tvingas bygga barnhem för barn med funktionsnedsättning på grund av statens svek. Vart har Socialdemo­kraternas solidaritet med de svagaste tagit vägen? Vi i Centerpartiet går till val på att stärka den personliga assistansen och öka möjligheterna till sysselsättning och utbildning, skriver Annie Lööf (C) och Anders W Jonsson (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.