Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 23:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-har-rad-att-starka-den-personliga-assistansen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige har råd att stärka den personliga assistansen”

Vi vill se en lagändring som slår fast att exempelvis andning och sondmatning är grundläggande behov. Vi satsar 700 miljoner årligen för att säkerställa att dessa människor ska kunna få statlig assistans, skriver artikelförfattarna.
Vi vill se en lagändring som slår fast att exempelvis andning och sondmatning är grundläggande behov. Vi satsar 700 miljoner årligen för att säkerställa att dessa människor ska kunna få statlig assistans, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 28/8. Nu kommer rapporter om att kommuner tvingas bygga barnhem för barn med funktionsnedsättning på grund av statens svek. Vart har Socialdemo­kraternas solidaritet med de svagaste tagit vägen? Vi i Centerpartiet går till val på att stärka den personliga assistansen och öka möjligheterna till sysselsättning och utbildning, skriver Annie Lööf (C) och Anders W Jonsson (C).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in