Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 11:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-kan-bidra-till-ny-vision-for-en-hallbar-varld/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige kan bidra till ny vision för en hållbar värld”

Ministrar och vetenskapsmän: För att skapa en hållbar utveckling krävs en dialog mellan vetenskap, politik och näringsliv. Annars hotar miljökatastrofer med förödande effekter. Trots lokala framsteg och över 500 internationella miljöavtal mår planeten sämre i dag än för 50 år sedan. Världens resurser förbrukas snabbare än vad miljöpolitiken hinner lappa och laga. Nu måste vi bryta med det kortsiktiga synsätt som frikopplar miljö från tillväxt. Goda färskvattenresurser, bördiga jordar, stabilt klimat med mera är tvärtom en förutsättning för fattigdomsbekämpning och ekonomisk utveckling. Företrädare för vetenskap, politik och näringsliv måste nu mötas i en vetenskapligt grundad dialog för att undvika miljökatastrofer med förödande effekter för ekonomi och utveckling, skriver Andreas Carlgren, Gunilla Carlsson, Johan Rockström och Staffan Normark.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.