Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-kan-visa-vagen-med-rimligt-fordelade-klimatbordor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige kan visa vägen med rimligt fördelade klimatbördor”

När politiker ser att problem går att lösa utan alltför stora uppoffringar kommer de också våga införa kraftfullare styrmedel. Medborgare kommer då också vara allt villigare att stödja sådana åtgärder, skriver Christian Azar. Bilden visar förberedelserna för klimatmötet COP25 som inleds i dag.
Foto: Gabriel Bouys/TT

DN DEBATT 2/12. Under de snart tre decennier som vi haft stora klimatmöten – som det i Madrid som inleds i dag – har utsläppen av växthusgaser ökat kraftigt. Men samtidigt ökar användningen av förnybar energi och vi ser nu en ny klimatrörelse växa fram. Det viktigaste vi i Sverge kan göra är att utveckla lösningar som andra länder ser som attraktiva, skriver klimatforskaren Christian Azar.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.