Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 06:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-forsta-att-turkiet-behovs-mot-ryssland/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste förstå att Turkiet behövs mot Ryssland”

Natomotståndarna har fel när de säger att svenska soldater kommer att tvingas strida för Turkiets president Erdogan mot kurderna, skriver artikelförfattaren.
Natomotståndarna har fel när de säger att svenska soldater kommer att tvingas strida för Turkiets president Erdogan mot kurderna, skriver artikelförfattaren. Foto: Burhan Ozbilici/AP

DN DEBATT 19/5.

Halil Karaveli, säkerhetspolitisk forskare: I Natodebatten har Turkiet blivit ett tillhygge, på grund av bristen på demokrati och förtrycket av kurder. Men Turkiet är viktigt för Sveriges säkerhet genom att hålla alliansens östra flank mot Ryssland. Det kommer därför att krävas en smärtsam svensk omprövning av stödet till det kurdiska själv­styret i Syrien.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.