Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-fortsatta-sitt-humanitara-bistand-i-krisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste fortsätta sitt humanitära bistånd i krisen”

Covid-19 skapar enorma svårigheter för sjukvårdssystemen i industrialiserade länder. Men utmaningen är ännu större för stater där tillgången på rent vatten, tvål och mediciner är bristande, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett sjukhus i Lagos, Nigeria.
Covid-19 skapar enorma svårigheter för sjukvårdssystemen i industrialiserade länder. Men utmaningen är ännu större för stater där tillgången på rent vatten, tvål och mediciner är bristande, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett sjukhus i Lagos, Nigeria. Foto: Sunday Alamba/TT

DN DEBATT 12/4.

Sju läkare och organisationsföreträdare: Det är tid för ännu mer samarbete och globalt agerande – det gynnar både världen och Sverige.

När allt fler länder stänger sina gränser och ser om sitt eget hus, måste Sverige fortsätta att stå för viktiga värden och kombinera nationellt och globalt agerande. Ett starkt och effektivt internationellt utvecklingssamarbetet och ett generöst välkoordinerat humanitärt bistånd är en viktig del i detta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.