Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 05:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-fortsatta-sitt-humanitara-bistand-i-krisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste fortsätta sitt humanitära bistånd i krisen”

Covid-19 skapar enorma svårigheter för sjukvårdssystemen i industrialiserade länder. Men utmaningen är ännu större för stater där tillgången på rent vatten, tvål och mediciner är bristande, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett sjukhus i Lagos, Nigeria.
Covid-19 skapar enorma svårigheter för sjukvårdssystemen i industrialiserade länder. Men utmaningen är ännu större för stater där tillgången på rent vatten, tvål och mediciner är bristande, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett sjukhus i Lagos, Nigeria. Foto: Sunday Alamba/TT

DN DEBATT 12/4.

Sju läkare och organisationsföreträdare: Det är tid för ännu mer samarbete och globalt agerande – det gynnar både världen och Sverige.

När allt fler länder stänger sina gränser och ser om sitt eget hus, måste Sverige fortsätta att stå för viktiga värden och kombinera nationellt och globalt agerande. Ett starkt och effektivt internationellt utvecklingssamarbetet och ett generöst välkoordinerat humanitärt bistånd är en viktig del i detta.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in