Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 18:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-gora-upp-med-stodet-till-diktaturerna-i-ost/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste göra upp med stödet till diktaturerna i öst”

När diktaturer öppet manifesterade sin brutalitet, som i Prag 1968, tog man avstånd från händelserna men hade i stället som en särskild doktrin att inte kritisera samhällssystemet, skriver Gunnar Hökmark.
Foto: Leif Engberg

DN DEBATT 21/2.

Gunnar Hökmark: Sverige behöver en kommission för att klargöra hur vi förhöll oss till diktaturerna i öst när de var dominerande som mest.

Om inte regeringen Löfven vill ta initiativ till det – vilket i sig vore anmärkningsvärt – bör nästa regering göra det. Sverige är nämligen ett land som kommer att ha maktskiften.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.