Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 23:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-kraftsamla-for-att-stoppa-barnfetman/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste kraftsamla för att stoppa barnfetman”

Effekten av sockerskatter beror på en rad faktorer, till exempel hur känslig efterfrågan är för prisökningar och om vi i stället väljer andra onyttiga produkter. Även när en skatt fungerar, löser den inte allt, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Ökar kraftigt. I Sverige uppskattas 17 procent av barnen i åldrarna sju till nio år vara överviktiga. FN:s barnkonvention är tydlig: Barn har rätt att växa upp i en miljö utan risk att drabbas av den övervikt och fetma som kan ge upphov till livslånga sjukdomar. Sverige behöver nu en nationell strategi mot barnfetma, skriver åtta forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.