Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 02:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-kraftsamla-for-att-stoppa-barnfetman/

Hälsa

DN Debatt. ”Sverige måste kraftsamla för att stoppa barnfetman”

Effekten av sockerskatter beror på en rad faktorer, till exempel hur känslig efterfrågan är för prisökningar och om vi i stället väljer andra onyttiga produkter. Även när en skatt fungerar, löser den inte allt, skriver artikelförfattarna.
Effekten av sockerskatter beror på en rad faktorer, till exempel hur känslig efterfrågan är för prisökningar och om vi i stället väljer andra onyttiga produkter. Även när en skatt fungerar, löser den inte allt, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

Ökar kraftigt. I Sverige uppskattas 17 procent av barnen i åldrarna sju till nio år vara överviktiga. FN:s barnkonvention är tydlig: Barn har rätt att växa upp i en miljö utan risk att drabbas av den övervikt och fetma som kan ge upphov till livslånga sjukdomar. Sverige behöver nu en nationell strategi mot barnfetma, skriver åtta forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in