Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-skrota-de-aldsta-karnreaktorerna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste skrota de äldsta kärnreaktorerna”

Miljöprofessor Per Kågeson: Haverierna i Japan lär oss att kärnreaktorernas ålder har stor betydelse för säkerheten. I stället för att satsa stora summor på att modernisera äldre svenska reaktorer, bör Sverige skrota Oskarshamn 1 och 2 samt Ringhals 1 och ersätta dem med nya och betydligt säkrare reaktorer. Detta förutsatt att det blir billigare än annan ny kraftproduktion. Att driva de äldsta reaktorerna vidare är ungefär lika klokt som att använda flygplan tillverkade för 40 år sedan, skriver Per Kågeson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.