Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 14:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-ta-ansvar-for-hela-sin-klimatpaverkan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige måste ta ansvar för hela sin klimatpåverkan”

Produktionen av varor som konsumeras i Sverige sker i hög utsträckning utomlands, till exempel i Kina, och bidrar därmed till ökade utsläpp globalt. ”Sveriges måste ta ansvar för hela sin klimatpåverkan”, skriver debattörerna.
Foto: AP/TT

Dagens modell för att mäta svenska utsläpp döljer den ökande ­andelen utsläpp som sker utomlands, från varor som konsumeras i Sverige. Det är dags att ­Sverige går före i utvecklingen och lägger till ett konsumtionsperspektiv, där alla utsläpp räknas in, skriver 21 svenska organisationer bakom Klimatmålsinitiativet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.