Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 17:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-ta-ett-globalt-ansvar-for-klimatet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Sverige måste ta ett globalt ansvar för klimatet”

Till följd av torkan pågår just nu en svältkatastrof i Afrika, med centrum i Somalia och Sydsudan. Extrema klimatförändringar påverkar en rad olika områden och slår olika i olika regioner. Hur allvarliga effekterna blir framöver beror på hur vi agerar nu, skriver artikelförfattarna.
Till följd av torkan pågår just nu en svältkatastrof i Afrika, med centrum i Somalia och Sydsudan. Extrema klimatförändringar påverkar en rad olika områden och slår olika i olika regioner. Hur allvarliga effekterna blir framöver beror på hur vi agerar nu, skriver artikelförfattarna. Foto: Farah Abdi Warsameh AP

Ny forskning pekar på stora utmaningar om vi inte lyckas hejda den globala uppvärmningen. Sveriges vision om att bli det första fossilfria välfärdslandet räcker inte. Vi behöver även minska de utsläpp som svensk konsumtion orsakar utanför våra gränser, skriver två forskare vid Stockholm Environment institute.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in