Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 11:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-riskerar-att-forlora-stora-mangder-vattenkraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige riskerar att förlora stora mängder vattenkraft”

Vattenkraftens betydelse för Sveriges industri och välfärdssamhälle går knappast att överskatta, skriver artikelförfattaren.
Vattenkraftens betydelse för Sveriges industri och välfärdssamhälle går knappast att överskatta, skriver artikelförfattaren. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 13/7.

Fortums kraftproduktionschef Simon-Erik Ollus: Vattenkraften behövs bland annat för att balansera väderberoende elproduktion. Men trots energikrisen har gapet växt mellan politiska beslut och vattenmyndigheternas krav. Om inte regeringen pausar den pågående omprövningen hotas Sverige av betydande bortfall av billig och utsläppsfri el.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.