Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 10:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-samst-i-klassen-i-social-bostadspolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige sämst i klassen i social bostadspolitik”

Det generella mönstret är att alla länder går ifrån produktionsstöd och i stället väljer riktade stöd till hushållen. I Sverige gör vi tvärtom, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund TT

Sverige utmärker sig i dag med unikt svaga sociala ambitioner för bostadspolitiken. Det visar vår inventering av bostadspolitiken i 12 jämförbara länder. Det fanns en tid då den sociala bostadspolitiken gav Sverige internationell ryktbarhet. Det är historia. Nu är vi snarare sämst i klassen, skriver företrädare för bostadsföretaget Veidekke.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.