Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 12:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-ska-ha-ett-100-procent-fornybart-elsystem-om-20-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige ska ha ett 100 procent förnybart elsystem om 20 år”

Vår långa, grunda Östersjökust lämpar sig väl för havsbaserad vindkraft, och har bättre förutsättningar för vindkraft än på många håll i exempelvis Tyskland, skriver artikelförfattarna. Bilden från Lillgrund i Öresund.
Foto: TT

Blocköverskridande energiöverenskommelse. Vi är beredda att använda den gamla regeringens energiöverenskommelse som grund för en ny, mer långsiktig överenskommelse. Vi vill ha en tydlig färdplan mot målet: ett 100 procent förnybart elsystem om tjugo år, skriver Ibrahim Baylan (S) och Lise Nordin (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.