Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 05:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-styr-mot-samma-populistiska-revolt-som-usa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige styr mot samma populistiska revolt som USA”

Den mest efterfrågade kompetensen har personer som förenar ett yrkeskunnande med digitaliseringsskicklighet. Framtiden skapas av dem som har denna dubbelförmåga, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jeff Chiu/TT

Industrijobben rasar: Sverige har den snabbaste teknikdrivna omställningen av arbetslivet bland rika länder. Vi måste snabbt förbereda för framtidens jobb, om vi vill undvika revolter från orter som hamnar på efterkälken. Vi behöver mer digitaliseringskunnande, kortare utbildningar och specialisering, skriver Stefan Fölster och Nima Sanandaji.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.