Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 06:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sverige-tystnad-infor-protesterna-i-iran-ar-ett-svek/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges tystnad inför protesterna i Iran är ett svek”

Sverige har en stolt tradition av att vara en stark moralisk röst i världspolitiken. Men gällande Iran är man tyst, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 7/10.

Samtidigt som Irans kvinnor bränner sina slöjor och människor skjuts till döds på öppen gata är det knäpptyst från regeringen i Stockholm. Sveriges ovilja att fördöma den iranska regimen är ett brott mot vår långa tradition som moralisk röst i världspolitiken. Det riskerar att bli en skamfläck i landets historia, skriver Mouna Esmaeilzadeh och Shoka Åhrman.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.