Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-bonder-kan-inte-vara-forsokskaniner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges bönder kan inte vara försökskaniner”

Den nationella livsmedelsstrategin har varken levererat tillräcklig tillväxt eller bidragit till att stärka lönsamheten i lantbruket som det var tänkt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 29/6.

Representanter för jordbruksnäringen: Självförsörjningen av livsmedel minskar, trots att den måste öka. Samtidigt ställer klimatförändringarna krav på nya odlingsstrategier. Fältförsöken är en liten men avgörande pusselbit, där kunskaper byggs upp som sedan kan föras ut till enskilda bönder. Ändå har de statliga anslagen drastiskt skurits ned.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.