Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-24 17:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-energiforsorjning-ska-vara-helt-fornybar-2050/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges energiförsörjning ska vara helt förnybar 2050”

Härdsmältorna i Fukushima har under våren påmint oss om att kärnkraften inte är en långsiktig lösning. Den har risker av en särskild dimension. Framtiden finns i stället i den förnybara energin. Centerpartiets arbetsgrupp för miljö föreslår därför nu höjda framtida ambitioner för förnybar energi och energieffektivisering. De nya målen kräver en utbyggnad av vindkraften i oförminskad takt, regelförenklingar, gröna elcertifikat och ett nationellt stöd till solenergi. Det här är den högsta målsättningen i Europa och det kommer att vara naturligt för Sverige att söka samarbete med Tyskland, skriver Andreas Carlgren och Roger Tiefensee.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.