Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 22:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-framtid-som-ledande-forskningsnation-maste-sakras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges framtid som ledande forskningsnation måste säkras”

Vi har tre huvudbudskap: säkra upp framtiden genom att koncentrera forskningspolitiken, satsa mer resurser i absoluta tal, och äventyra inte det som fungerar väl i dag, skriver Börje Ekholm, Ericsson, Martin Lundstedt, Volvo Group, och Björn Rosengren, ABB.
Foto: Ericsson/Volvo/ABB

DN DEBATT 5/9.

Vd:arna för Ericsson, Volvo Group och ABB: Vi är beredda att ta vår del i en kraftigt ökad svensk satsning på forskning och utveckling.

Andra länder är på väg att komma ikapp Sveriges forskningsförsprång. För att säkra Sveriges framtida välstånd måste vi öka satsningen på spetsforskning och utveckling från 3,3 till 4,3 procent av bnp. Om staten säkerställer en fjärdel så lovar vi i näringslivet att ställa upp med resten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.